29/5/08

Prohibit prohibir

De les Jornades de Documentació que us comentàvem en l'últim missatge, m'agradaria compartir amb vosaltres una reflexió que va fer el ponent de la inauguració de les Jornades, Aaron Schmidt, director de la Biblioteca Pública de North Plains (Oregon, EUA) .
La presentació la trobareu en breu a la web del COBDC Una de les fotos més impactants que va presentar va ser aquesta
:



I és que molt sovint a les entrades de les biblioteques -i de molts serveis públics- el primer que ens trobem són senyals de prohibició: prohibit fer soroll, prohibit menjar, prohibit parlar per telèfons públics. Del tema del soroll a les biblioteques, hi ha material per escriure un llibre però penso que ens hem de relaxar una mica tots plegats. Si no, com bromejant deia l'Aaron Schmidt, acabarem per prohibir l'entrada als bebès a les biblioteques. I del tema dels telèfons mòbils i les tecnologies, ens convidava a posar-nos les piles: reservar espais per parlar tranquilament amb els mòbils (gadget que tenen ja tenen incorporat tots els ciutadans majors de 12 anys), canviar les prohibicions per cartells menys agressius: es prega una utilització adequada dels telèfons mòbils, utilitzar-los en modes silenciosos...



També incloc aquí una foto de la reunió per donar a conèixer l'Associació de Lectura Fàcil a entitats de Palafrugell. Van venir 17 persones de 12 entitats diferents. La infatigable Carme Mayol va estar impecable, com sempre. Esperem que el fet que la Biblioteca sigui representant de la LF a la nostra província reporti beneficis per tota la nostra comunitat.





No hay comentarios: